Bu Blogda Ara

12 Ağustos 2016 Cuma

TOSLTOY VE BİR KADIN



TOLSTOY ile ilgili görsel sonucu
Rus Ulusundan Valeriya Porohova adında bir kadın, bir Arap'la evlenir. 11 Yıl eşiyle birlikte Suudi Arabistan'da yaşar. Bu arada İslâm dinini iyice öğrenir ve Müslüman olur. Porohova, Kur'an'ı Kerim'i Rusça'ya tercüme eder. Sonunda İlahiyatçıların beğendiği bir tercüme ortaya çıkar. Porohova Hanım, cesaretle Tolstoy ve İslâm konusunu medyayı çok ciddi bir şekilde aydınlatmıştır. Bayan Porohova, Tolstoy'un, son zamanlarında İslâm'ı kabul ettiğini ve bir Müslüman gibi toprağa verilmeyi vasiyet ettiğini Sovyet medyasında dile getirmiştir.
Tolstoy'un, son zamanlarında İslâm'ı kabul ettiğini söyleyen Porohova şunları da söylemektedir: “Sovyet hükümeti, uzun yıllar bu gerçeği gizlemeye çalışmıştır”. Bayan Porohova, bu önemli belgeyi büyük cesaretle açıklayıp yayınlanmasını sağlamıştır. Bayan Porohova'nın açıklamalarına göre, Tolstoy, İslâm kuralları ile defnedilmişti. Onun mezarının üstünde Hıristiyan sembolü olan 'Haç'ın olmaması da bunun açık delili olarak gösterilmiştir.

·       Ümit, uyanık insanın rüyasıdır. 
TOLSTOY

 · ·       Sıkıntı sürecinde olgunlaşan, düşünceyle yoğunlaşan,                   emekle hazırlanan ve en iyiyi vermeyi amaçlayan faaliyete         sanat denir. 
TOLSTOY
·       Müzik duygunun kısaltılmış halidir. 
TOLSTOY
   ·      Mutluluğu ihtiraslarda değil kendi yüreğinizde arayın.                  Mutluluğun kaynağı dışsımızda değil içimizdedir.        TOLSTOY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder