Bu Blogda Ara

29 Aralık 2011 Perşembe

ŞABAN


ŞABAN
HAZİRAN 1973
çiçekler ile ilgili görsel sonucuŞaban’la sınava gittik. Ta Ankara’lara. Dilerim bereketli bir sınav olur. Bereketli olur da, iyi birer yerleri tuttururuz.
Eski senelerdeki sınavlarda genellikle yakın zamanlarda olan olaylardan da sorular gelirdi. Hiç unutmam, gece otobüsle Ankara'ya gelirken vefat eden  ünlü bir şair, sabah  sınav sorusu olmuştu.
Çalıştığım kurumda hizmet içi eğitim için Ankara’ya gidiyorduk. Akşam haberlerinde, iki ilçenin il olduğunu duyduk. Sabahleyin sınavda;  “son hangi iller,” diye, soru geldi. .
İnsanın senelerce önce izini kaybettiği bir arkadaşıyla (bu, okul arkadaşı olabileceği gibi, mahalle arkadaşı, çocukluk arkadaşı, v.s… olabilir.) karşılaştığında yüreğine yüklenen heyecan ne kadar dayanılmaz oluyor.
Dönüşte, Göksun’a geldiğimizde otobüsün arka kapısından Vakkas Mehmet biniyor. Beraberinde oğlu Nazif’te var. Vakkas Mehmet, beni tanıyor. Tanıyor işte, önde olmama, gece olmasına rağmen tanıyor işte. Oğluna Kayseri’lere dünür gitmişmiş. Sanırım işi  başarmış. Başarmış çünkü bu gözlerinden okunuyor.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder