Bu Blogda Ara

5 Nisan 2015 Pazar

ANAM VE KARDEŞLERİ 6.

MELEK TEYZEM

DOĞUMU: 1923 Yılıdır. 1940 Yılında Hacışıklı köyünden Çete Mehmet ile evlendi.

Fatma, Melek adında iki kızı ile Mustafa, Ali ve Süleyman adında üç oğlu oldu. Çocuklarından Melek; sekiz yaşında (1952 yılında), Süleyman 14 yaşında (1959 yılında) vefat etti.

İlkin vefat eden teyzem. Ölüm tarihi mezar taşında 1944 yazılı ama bu tarihin doğru olmaması gerekir. Çünkü büyük oğlu Mustafa Kara 1942 doğumlu ve annesinin ölümünü hatırlıyor. Ölüm tarihi, nüfus kaydında da 1951 olarak verilmiş. Sanırım bu tarih de yanlış. 1951 yılında Mustafa Kara 9 yaşındadır ve annesi ile birçok ortak anısı olması gerekir. Ki, yukarıda da belirttiğim gibi annesinin vefatını zar zor hatırlıyor.   

Çete, bahar ayları gelince Çukurova’ya çalışmaya giderdi. Giderken de ailesini Vakkas dedeme emanet ederdi. Halil Dayımın eşi Naciye hanımın evinin alt tarafında bulunan Çam ağacının (bu ağaç şimdilerde var mı, bilmiyorum) üst tarafına çadır kurardı. Güz sonu gelip, Çete Mehmet dönünceye kadar aile burada kalırdı.

ÖLÜMÜ NASIL OLDU: Oğlu, Mustafa’nın ifadesine göre; dudağında çıkan bir yara sonrası bir hafta içinde vefat etti.
Annemden ve Zeynep nenemden duyduğum olay daha farklı: Bir gün sabah öncesi, Kötekli’den  Hacışıklı’ya giderken yarı yolda (Sarımollalı yol ayrımı yakınlarında) korktu. (Cinlerin yavrularına bastı diyenler de var.) Bu korku sonrası dudağında çıkan uçuklama (yara) kısa sürede teyzemin ölümüne neden oldu. 

ÖLÜMÜ: Teyzem, ikisi ölen 5 çocuk annesi iken genç yaşında öldü.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder