Bu Blogda Ara

13 Ağustos 2016 Cumartesi

SREBRENİTSA KATLİAMI

Sırplar 1995 yılında en az 8 bin 372 Müslüman Boşnak'ı acımasızca öldürdü.
srebrenica katliamı fotoğrafları ile ilgili görsel sonucuSrebrenica, Batının elbirliğiyle giriştiği bu katliamın anılışının 21. Yılı.
Batı senin için ağıtlar yakar, gözyaşı döker ama sen aldanma. 1995 Yılında Müslüman kanı akıtılırken öte dönmüşlerdi.

Srebrenica Katliamı Nedir

Bu katliamın önemi: Yakın Avrupa tarihinde, 2. dünya savaşında Hitler'in yaptığı katliamları aratmaması ve o günden buyana bir gecede yapılmış en büyük katliamlardan biri olmasıdır.

Srebrenitca'nın üzerinden 20 koca yıl geçti.
Srebrenitca, bir kasabanın kana doyduğu gündür.
Srebrenitca, 10 bin kişinin canlarının teslim alındığı kara gün.
Srebrenitca, Boşnakların plan-program dahilinde nasıl katledildiğidir.
Srebrenica Avrupanın şımarık çocuğu Sırpların vahşice katliam yaptıkları kent.
srebrenica katliamı fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu
Srebrenitca Katliamında: Sırplar, Boşnakların başına fes giydirmiş ve hadi Türkler şimdi kurtarsın sizi de görelim diye bağırarak kurşun yağdırmışlardır.
Srebrenica Nasıl Oldu?
Bosna'da savaş devam ederken bu bölgeye gelen Hollandalı Birleşmiş Milletler Güçleri yerli halka yani Müslüman Boşnaklara, bu bölgenin artık güvenli bölge olduğunu ve tüm silahların toplanması gkierektiğini söyleyerek bölgeyi silahsızlandırıyorlar.
Silahları Hollandalılar tarafından toplanan Boşnaklar çaresizdir. Sırplar bu bölgeyi işgal eder ve herkesi katlederek öldürürler. Biz dahil (o zamanın Türkiyesi) tüm dünya bu olaya seyirci kalır.

Avrupa bu olaydan biraz olsun utanç duymakta artık. Nedeni olayın ülkemiz tarafından hatırlatılması, yüzlerine karşı “sen suçlusun” denebilmiş olmasıdır. Sevgili arkadaşlarım, herkes Srebrenica, hakkında bir şeyler paylaşsın ki, daha fazla utansınlar ve suriye'de, Irak'ta, Filistin’de kanımızı dökmesinler.

srebrenica katliamı fotoğrafları ile ilgili görsel sonucuSrebrenica İçin Özetle Şöyle De Diyebiliriz


srebrenica katliamı fotoğrafları ile ilgili görsel sonucuBirleşmiş Milletler adına bölgedeki güvenliği sağlamakla görevli Hollanda birliğinin kamptaki binlerce kişiyi Sırplara elleriyle teslim etmeleri üzerine yaşanmış katliam.(bu katliamdan sonra, Hollanda hükümeti istifa etmek zorunda kalmıştır.)



srebrenica katliamı fotoğrafları ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder